Ön itt van: AktualitásokRólunkTanácsadásMit ír a naplójába? (II. rész)

Mit ír a naplójába? (II. rész)

Bálint a munkahelyén emésztette magát, első hónapokban csak néhányszor villant be neki az a kép, hogy Erika együtt nevetgél a munkatársaival és jobban érzi magát ebben az új társaságban, mint vele. Később már olyan gondolatok keserítették meg a napjait, hogy azért nem válaszol a felesége azonnal az üzeneteire, mert épp az a bizonyos munkatárs a falhoz nyomja és szenvedélyesen csókolja a nyakát, mint ahogy ő is régebben.

Mivel Bálint hallotta a munkahelyén is és a baráti körben is, hogy a házassági problémákra milyen tanácsokat adnak egymásnak az emberek, így magába tartotta a gondolatait. Nem szeretett volna olyan tippeket kapni, hogy csalja meg a feleségét, hiszen biztos ő is ezt teszi vagy váljanak el, mert már mást szeret Erika csak megjátsza magát. Ráadásul látta, ahogy egyre több házasság megy tönkre a környezetében és néhányan csak azért maradnak együtt, mert kényelmes "megoldásnak" bizonyul.

Arra kértem Bálintot, hogy gondoljon vissza arra mi történt az elmúlt fél évben. Látta-e bármilyen jelét annak, hogy a felesége megváltozott? Ha igen sorolja fel ezeket. Mesélje el, hogy milyen volt 3 éve és milyen most egy-egy szituációban.

Mivel alapvetően semmi változás nem történt, csak az ő gondolataiban megjelenő képek és az önértékelésében történt törés okozta azt, hogy torzítva látta felesége viselkedését, így azt javasoltam, hogy derítsük ki együtt mennyire valósak a félelmei. Próbálja kizárni a mérgező gondolatokat és úgy figyelje felesége tetteit és reakcióit a következő két hétben, illetve amikor eljönnek hozzám, akkor értelmezze és értékelje magában a célirányos kérdésekre tett válaszokat, valamint két hét után, ha szükségesnek tartjuk, értékeljük ki együtt a történteket.

3 hét elteltével Bálint nyugodt mosollyal ült velem szemben, hiszen olyan válaszokat kapott két hét alatt, amik minden szinten megkérdőjelezték a fél év alatt kialakult féltékenységet és bizalmatlan gondolatokat. A két találkozás alkalmával az is kiderült, hogy Erika a naplójában a munkahelyi problémákról ír, amivel nem szerette volna terhelni férjét. Az említett munkatárs pedig csak abban hasonlított Bálint 6 évvel ezelőtti énjére, hogy szenvedéllyel és lelkesedéssel közelítette meg a cégnél felmerült ügyeket és minden energiájával a cél elérésén volt. Bálintot némi lelkiismeretfurdalás gyötörte, hiszen soha nem tartotta magát instabil személyiségnek, aki diktafont tenne bárki táskájába, de megbeszéltük, hogy ezentúl bármi gondja van, először Erikának mondja és ha úgy döntenek, hogy szükségük van a segítségemre, akkor ismét felkeresnek.

Facebook - roxanne.hu

Hírlevél - roxanne.hu

Go to top