Ön itt van: AktualitásokRólunkTanácsadásMit ír a naplójába? (I. rész)

Mit ír a naplójába? (I. rész)

"Megnéztem az üzeneteit és a híváslistáját, nézem mikor online facebookon napközben, folyamatosan rossz érzésem van, amikor nem vagyunk együtt..." - mondta Bálint.

Erika és Bálint 4 éve házasok. Fél éve Erika munkahelyet váltott és azóta valami megromlott köztük, folyamatos feszültségben élnek.

Amikor eljöttek hozzám látni lehetett rajtuk, hogy szeretik egymást és változtatni szeretnének ezen a lélekromboló helyzeten. Az első beszélgetésen elmesélték, hogy alapvetően minden jól működik köztük. Rendszeres és kielégítő testiség, közös programok, beszélgetések. A munkahelyükkel is elégedettek voltak.

Sokszor a párok nem tudják meghatározni mi a probléma, csak érzik, hogy nem jó valami és elindultak a lejtőn. Ilyenkor következő lépésként külön-külön beszélgetek velük.

Amikor Erikát kérdezgettem a kapcsolatukról, semmi különöset nem tapasztaltam. Szereti Bálintot és nem értette miért van ez a feszültség. Azt sem igazán értette, hogy mit keresnek egy párterápiás tanácsadáson.

Következő alkalommal, amikor Bálint jött hozzám első percekben csak kérdezgetett, hogy Erika miket mondott. Pedig tudta, hogy nem fogok válaszolni, hiszen ezt az elején megbeszéltük. Hallgatásomtól egyre idegesebb lett. Nem igazán lehetett lenyugtatni, így feltettem neki néhány célirányos kérdést. Pár perc elteltével kétségbeesetten nézett rám és hirtelen megindult a szóáradat.

"Amikor erre a helyre került Erika sok új ember közé, megismerkedett a munkatársaival és a csoportjában van egy férfi, akire azt mondta, hogy olyan, mint én 6 éve. Nem kérdeztem vissza, hogy miben. Tudom, hogy amikor megismerkedtünk izzott köztünk a levegő és folyamatosan kívántam és folyamatosan hozzá értem, de mostanában nagyon sokat dolgozunk, így amikor hazaérünk, sokszor már csak vacsorázunk és bámuljuk a TV-t. Persze nem minden nap, de talán Erika szerint túl sokszor és biztos hiányol valamit, amit az a munkatársa meg tudna adni. Vagy már meg is adott... Napközben nézem, mikor van facebookon, írok neki sms-t és számolom a perceket mikor válaszol. Sokszor érzem úgy, mintha tudnám, most biztos kikezd vele az a másik. Gondolkodtam rajta, hogy beleolvasok a naplójába vagy diktafont rakok a táskájába."

Ez a probléma egy pici magból indult és azzal, hogy Bálint nem beszélt erről, a teljesen stabil bizalmi szálat ő maga tépte szét, hiszen olyan gondolatok lettek rajta úrrá, amit felesége egy pillanatig sem sejtett. 

Facebook - roxanne.hu

Hírlevél - roxanne.hu

Go to top