Ön itt van: AktualitásokRólunkTanácsadásAmikor már a "Szeretlek!" nem elég

Amikor már a "Szeretlek!" nem elég

Minden kapcsolat elején megvan a bizsergés, a csábítás, a vágy. Romantikusabbak szerint kis, színes pillangók repkednek az ember gyomrában és egy rózsaszín felhő követi a szerelmes embert mindenhova. Ilyenkor csodálatosnak látjuk a szerelmünket, nem zavarnak az apró idegesítő gesztusai és még csodálkozunk is magunkon, hogy mindent elfogadunk, ami eddig másban zavart minket.

Ebben az időszakban mindenki azt hiszi, hogy reálisan lát és természetesen nem gondol bele, hogy egy-egy szokás vagy viselkedési forma hosszú távon mennyire lehet zavaró.

Nagyon kevés az a kapcsolat, amiben nem érkezik el az a pillanat, amikor elkezdjük valamelyest átformálni a párunkat. Jönnek a megjegyzések, az apróbb morgások, és ha az általunk áhított változás nem történik meg, akkor az egyik legfélelmetesebb mondat "Beszélnünk kell!".

Ez az a fázisa a kapcsolatnak, amikor "mindent bele" üzemmódban az összes gondolatot érdemes átbeszélni, amiben változást szeretnénk. Ilyenkor mindkét fél változtathat és kérheti a változásokat. Ebben az időszakban két dologra kell nagyon figyelni, az őszinteségre és arra, hogy a kompromisszum minden kapcsolat része, viszont a megalkuvás torzítja a személyiséget.

Facebook - roxanne.hu

Hírlevél - roxanne.hu

Go to top