Ön itt van: AktualitásokMi az a swinger?

Mi a swinger?

Mi is az a swinger?

               
A swinger illetve a swingers szó fogalmát sokan, és sok helyen megfogalmazták már.
A swingerek nyitott szexuális életet élő személyek, akik kisebb-nagyobb csoportokban együtt élvezik a szex minden formáját.
 
Most mi azt írjuk le amit számunkra jelent, és amit mi gondolunk ebben a klubban.
A swinger, mint életérzés magadban, és a párodban fogalmazódik meg először. Mindenki fantáziált már arról, hogy milyen lehet mással is a szex, vagy ha többen lennétek. Először egy másik nemből lenne jó, ha ott lenne...egy másik nő, vagy férfi. Aztán milyen is lenne, ha egy párral lehetne szexelni. Ez nem megcsalás, hanem a szexkultúránk magasabb művelése. Több pár azért jön, mert sokkal teljesebb így az életük.
 
Az a tapasztalat, hogy rendezett egzisztenciával, magas szexkultúrával rendelkező egyedül álló vagy párok képesek élvezni a swingerezés adta örömöket.
Ha otthon csinálsz házibulit, és kínossá válik valamiért a dolog, akkor rossz élményed lesz róla, pedig Te nyitott voltál. Itt olyan emberek közt találjátok magatokat, akiknek nem kell szemlesütve mesélni a vágyaitokról, hogy mit is szeretnétek, hanem szimpátia elérése után jöhet a vágyak kiélése. Hármasban, többesben, csak pár csere, gabalyodás? Elszeparált szobában, vagy olyan helyen, ahol mások is láthatják a szeretkezéseteket.
 
Bármit lehet! Egy a lényeg, és ez nagyon fontos! Itt bármit megtehetsz, minden kötöttség nélkül, csak annyit élsz át a fent leírt lehetőségekből,  amennyit szeretnél és nem többet!
Ha csak ismerkedni akarsz a hellyel, és kíváncsi vagy, milyen is élőben egy swingers klub, nyugodtan gyere el! Ha csak a párodat kívánod meg, akkor vele szeretkezel, de ha csak buliztok, beszélgettek, és tapasztalatokat gyűjtötök, akkor is örülni fogunk nektek!
Ha kedvet kaptál, hogy részese légy egy ilyen felejthetetlen házibulinak, gyere el hozzánk, nézd meg, megéri! Ne hagyd ki az életedből, ha már a gondolat megszületett, nehogy később megbánd!
 
Fontos!
 
Már érkezésnél tisztába kell lennetek a pároddal együtt, hogy meddig mentek el a szexben, hogy később ne legyen ebből feszültség. A SZIMPÁTIA, mint döntő tényező az estére, nagyon fontos tényező, DE a SZIMPÁTIA szintjét nektek kell arra a szintre leszállítani, amivel összejöhet arra az estére egy jó szex!
Ne felejtsétek el, itt nem barátot kerestek, hanem egy estére kalandot. Ehhez kell beállítani a kívánalom szintjét is! Azzal a párral akivel szexeltek nem biztos, hogy színházba fogtok járni, mert vannak baráti párok, és vannak szexpartnerek. Az esetek többségénél, ez  nem ugyan az! A választásnál elsődleges szempont, a jó szex élmény elérése!
 
Swinger?
 
A swinger elés felnőtt emberek által, mindenki beleegyezésével, közösen végzett szórakoztató szex egyik formája. Ez többnyire férfi-nő párokat jelent, akik szex céljából férfi-nő párokkal találkoznak, és velük intim barátságra lépnek. A swinger elésnek - ami másképpen mint az Életstílus is ismert, - különböző formái lehetnek.
Az egyedülálló nőket általában szívesen látják a swinger elés eseményeinél, aminthogy fokozatosan magányos férfiakat is elfogadnak bizonyos klubokban. Úgyszintén, a női biszexualitás is általában elfogadott a swingerelő közösségekben, és fokozatosan a férfi biszexualitás is elfogadott számos klubban.
 
Egy swingers klub lehet helyszíni, ami azt jelenti, hogy ott helyben sor kerülhet szexuális kapcsolatra, vagy helyszínen kívüli, ami azt jelenti, hogy az egyik pár elmegy a másik pár lakására, vagy egy hotelszobába, miután megegyeztek a szexuális kapcsolat létesítésében.
Sok újság és magazin is van, amelyek az Életsilus szempontjai alapján segitséget nyújtanak a swinger seknek. A swinger sek hagyományosan a középosztályból származtak, de ma már szinte a társadalom minden rétegében elterjedt ez az ideológia.
 

MI TETSZHET A SWINGERELÉSBEN?

  
Az emberek különböző okokból léphetnek be egy swinger elő közösségbe. Sok pár gondolja úgy, hogy másokkal szexelni nagyon izgató lehet, és lehetséges, hogy a swinger elés, mint katalizátor, lökést ad a saját kapcsolatuk és szexuális életük javításához, tökéletesitéséhez. Egyes emberek úgy érezhetik, hogy a szexualitásellenes társadalmi beállítottság elnyomja őket, és örömmel tapasztalják ezt a lehetőséget a barátkozásra, hozzájuk hasonló gondolkodású emberek közösségével. Mások így egyszerűen érezhetik, hogy a szex egy természetes lehetőség egy barátságon belül, ha megvan a kölcsönös vonzalom, és értékelik azt a nyitottságot és pozitív hozzáállást, amellyel a swinger elő közösség szemléli ezeket a dolgokat.
Azonban a swinger elő közösség sajnos nem mindig a legjobb hely a jelenleg hetero beállítottságú férfiak számára, hogy felfedezzék potenciális biszexualitásukat, ám jelenleg viszonylag egy jó hely hetero beállitottságú nők számára, megkezdeni a felfedezést, milyen a szex egy másik nővel. Ez a szempont is gyakran szerepet játszik a másik pár kiválasztásában.
Tudva, vagy tudton kivül, a múltban a swingerelő közösség megfelelt olyan szexuális gyakorlatok alternatívájának, mint a BDSM, vagy a Tantra. Ez fokozatosan változik, és napjainkban sok olyan embert találunk a swinger elő közösségekben, aki járatos ezekben a dolgokban. A BDSM bizonyos módszerei, mint a fenekelés, vagy a nagyon laza megkötözés is kényelmetlenül érinthet egyes embereket, ez a klub jellegétől függ.
 
Ha valakit érdekelnek ezek a dolgok, és elegendő időt szán arra, hogy különböző emberekkel találkozzon, bizonyára tapasztalja majd, hogy egy swingerelő közösség manapság igazán alkalmas hely arra, hogy ott különféle szexuális érdeklődésű emberek találkozzanak.
Ezen kívül (az amerikai) Nemzeti Swinger Szövetség is szervez különböző tanfolyamokat és konzultációkat különböző szexuális témákban, amiből szintén látszanak a közösség perspektívái. Hála egy adag józan észnek, egyes nők is megtalálhatók a swinger elő közösségekben. A mi kultúránk gyakran illeti becsmérlő kifejezésekkel azt a nőt, aki aktívan érdeklődik a szex iránt. A swingerelő közösségek különösen alkalmasak arra, hogy ezek a nők, akiket egyébként kiröhögnek, vagy becsmérelnek, kiélhessék szexuális hajlamaikat. Egyes emberek a swingerelés által kaphatnak egy végső lökést, hogy még jobban megismerjék önmagukat. Például sok ember úgy találja, hogy ez aktivizálja a partnerüket, hogy ez a szexuális kísérletezés óriási fordulatot hoz az életükben. Ennek megvalósulása, ami az úgynevezett performance, azaz átlényegülés éles kontrasztján alapszik, döntő jelentőségű.
 
A swinger elés lehetővé teszi megtanulni az ellazulást, és értékelni a szexuális gyönyört, és segíthet, hogy valaki többet lásson a szexből, mint a gyönyör forrása, és kevesebbet, mint a társadalmi alku része, vagy az egyén hajtóereje. Csekély mértékben változhat klubról-klubra, de a swinger elő közösségek általában elfogadják a különbözű testtípusokat, méreteket, életkort, formákat. Továbbá a helyszíni eseményeknél lehetőség van szexisen öltözve, vagy teljesen meztelenül is ott lenni, ahogy tetszik és ahogy jólesik.
 
 

 ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK A JÓ SWINGERELÉSHEZ!

 
A swinger eléshez a pároknak nem kell házaspárnak lenniük. Egy rövidebb kapcsolat során is megismerhetik egymás érzelmi igényeit, kényelmesen megközelítve a másikat, mint egy pár. Az általános szabály az, hogy a swinger elés akkor működik a legjobban, ha a párok úgy tekintik a swinger elést, mint ami kiegészíti a meglevő szexuális kapcsolatukat, és nem úgy, mint ami helyettesíti a hiányzó dolgokat. Amint gondolhatjuk, a jó kommunikáció kritikus jelentőségű, ha egy pár swinger eléssel próbálkozik. Sok különböző formáját választhatják a swinger elésnek, és amelyiket kiválasztják, az kellemes mindaddig, amíg Ön és a partnere tisztában vannak azzal, hogy éppen mit csinálnak és miért.
A szex potenciálisan egy érzelmileg töltött terület, és az ebben rejlő gyönyörök a swinger eléssel általában csak akkor elérhetőek, ha mindkét partner érzékeny egymás igényeire, és elsősorban a partnere jó közérzetéről gondoskodik. További lényeges szempont, hogy mindig lesz másik parti, másik apróhirdetés, másik tánc, másik gyülekezet, de nem lesz több esély folytatni a swinger elés felfedezését, ha az egyik partner teljesen megszédül a Gyönyörök Kertjében, és megfeledkezik arról, hogy az elsődleges partnerét kellő érzékenységgel és figyelemmel kezelje.
 
Fontos, hogy jól a fejünkbe véssük: a swinger elés elsősorban egy szociális, tehát társas tevékenység. A legfontosabb társas szabályok az emberek találkozásáról, a társalgás kezdeményezéséről nem különböznek lényegesen, mint más típusú társas tevékenységnél, és a folyamat, miáltal az ismeretségből barátság lesz, nem különbözik ezektől. A swingerelő közösségben fokozatosan megjelenő szociális jelleg kulcsai: felelősségtudat, kedvesség, szívélyesség, vonzódás, nyitottság, és a legfontosabb, stabil ragaszkodás az elsődleges párkapcsolathoz. Amint a legtöbb emberi erőfeszítésnél, ha Ön már részben ismeri az embereket a közösségből, nyilván örömére szolgál, ha a kezdeti eseményeknél ezek az emberek fogják Önt bevezetni, és ez elvezeti Önt a többiekhez. Várni egy kicsit, és megfigyelni, hogyan viselkednek a többiek, mindenképpen okos gondolat, ha egy számunkra új közösségi szituációban vagyunk. A kölcsönös udvariasság természetesen a swinger elő közösségben is mindenek felett kívánatos, mint bármely más emberi közösségben.
 
A swingerelésnek, amelyet a swingerelő közösségekben láthatunk, különböző stílusai lehetnek. Egyes emberek jobban szeretik, ha nincsenek jelen, amikor a partnerük valaki mással szexel - ez a zárt swinger elés, - míg mások részt vesznek benne - ez a nyitott swinger elés. A szoft swingere lés annyit jelent, hogy a partnercsere csak pettingezésre szól, és utána a szexuális aktushoz visszaváltanak az elsődleges partnerhez.
 
Önnek mindenképp érdemes átgondolnia, melyik szituációban érezné magát inkább vagy kevésbé kellemesen, és ezt beszélje meg a partnerével is. Ámbár nem minden pár tartja ezt szükségesnek, néhány pár kellemesebben érzi magát, ha olyan szociális kódot használnak, amit csak ők ketten ismernek. Például diszkrét mondatokat, vagy gesztusokat, amelyek a következőket jelenthetik: 
  • a) Egyikük érdeklődését felkeltette az a személy, akivel beszélnek, és tudni szeretné, hogy a másiknak volna-e kedve vele swinger elni. 
  • b) Igenlő vagy tagadó válasz az iménti kérdésre, továbbá 
  • c) Egyikük nem érzi jól magát, és szeretné abbahagyni a dolgot egy kis időre.
 
A helyszínen kívüli eseményeknél, mint a tánc, az emberek többnyire felöltöznek, vagy csak felvesznek valami könnyű, szexi ruha darabot. A dressz a helyszínieseményeknél teljesen esetleges, mivel úgyis a teljes meztelenség az est kimenetele. A helyszíni klubokban egy jó gondolat vinni valamilyen köntösfélét, így nem kell minden ruhadarabot felvenni a szex után. Lehetőleg ne vegyünk magunkra rengeteg drága ékszert, ami esetleg elveszhet. Ennyi talán elég is az öltözködés témájáról.
Mindenesetre, nem feltétlenül szükséges más emberekkel szexelnünk ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a swinger elő közösségben. A helyszínen kívüli események, mint pl. a tánc, kitűnő lehetőséget adnak a flörtölésre egy nem fenyegető, de erotikával fűtött légkörben, ami önmagában is szórakoztató. A helyszíni események pedig lehetővé teszik, hogy értékeljék a szex látványát és hangjait, mint az elsődleges partnerrel folytatott szex fokozását, akár a partin, vagy a parti után határozták el, hogy szexelni fognak.
 

MI NEM TETSZHET A SWINGERBEN?

 
Ha Önt kényelmetlenül érinti az, ha az emberek szexuálisan vonzódnak Önhöz, és/vagy flörtölnek Önnel, akkor kellemetlenül érezheti magát a swingerelés eseményeinél is. Továbbá, ha az Ön kapcsolata az állandó partnerével ingatag alapokon áll, Ön úgy találhatja, miközben a partnerét látja flörtölni valakivel, ez kellemetlen élmény lehet.
Ha bármelyiküknek az a rejtett szándéka, hogy egy állandó helyettest találjon, akkor bizonyára komoly érzelmi csapásként élik meg a dolgot.
Ha Ön és a partnere nem képesek a kapcsolatukról és a szexről egyenesen kommunikálni, szintén hatalmas érzelmi csapás elé nézhetnek. Általában a szex erős érzéseket provokálhat a gyönyör következtében.
Ha Önnek kényelmetlen ezekkel az érzésekkel foglalkoznia, akkor bizonyára jobban teszi, ha vár egy kicsit, mielőtt felfedezné az Életstílust.
Ha Önnek terhére van, látva az embereket gumi nélkül szexelni, akkor Ön sok helyszíni swingers eseménynél sokféle játékból kívánhat kimaradni. Ámbár én a swinger elő közösségben soha nem mentem olyan szituációba, ahol lenézték azt a kívánságomat, hogy gumit használjunk.
 
De bizonyos, hogy nem minden helyszíni swingers klubban követelik meg a biztonságos szex szabályainak a betartását. Attól függően, hogy hogy Önnek milyen tapasztalatai voltak más, nem swinger elő, de szexuális jellegű közösségekben, nyugtalaníthatja az, ha gumi nélkül lát szexelni másokat. Önnek tudnia kell, hogy melyek a saját szabályai a biztonságos szex betartására, és ezt meg kell értetnie az új emberekkel, vagy párokkal is, akikkel szexelni fog.
Ha az Ön személyes szabályaiba beletartozik pl. valamilyen akadályt használni a cunninlingushoz, akkor ezt előre egyeztetni kell, mivel nem mindenki kedveli ezt a gyakorlatot.
Ha Önnek nincs fóbiája a biszexuális férfiaktól, kereshet olyan klubot, amelyik nyitott velük szemben. 
Ha Ön egy egyedülálló férfi, akkor lehet, hogy jobban teszi, ha előbb egy megfelelő párkapcsolatot alakít ki, mielőtt megpróbálkozik a swinger eléssel, mivel a legtöbb swingers klub kevés magányos férfit enged be az eseményeire, de a CLUB HEDONISM-ban várjuk szeretettel, mert sok pár vendég szereti a szólókat .
 

A PARTIK ILLEMTANA

 
Miután eldőlt, hogy lehetőségünk van több-kevesebb emberrel egy zárt estét eltölteni, nyilván egy jó ötlet előtte lezuhanyozni, fogat mosni, és zuhanyozás előtt megborotválkozni, ha szükséges. Ha Ön az ujjait is szívesen használja a szexhez, ne felejtse el az ujjain rövidre vágni a körmöket. Még ha rendszeres résztvevők vagyunk is, udvariasabb dolog bejelentkezni egy partira, mint csak úgybecsusszanni. A házibuliknál udvarias dolog megkérdezni, hogy vigyünk-e valamilyen enni-, innivalót - ropit, süteményt, üdítőt stb. Érkezzen időben, és ha Önnek van párja, akkor a párjával együtt. Általában a klub házigazdája, vagy háziasszonya tájékoztatja az új párokat a parti illem- és egyéb szabályairól, mintegy bevezeti őket a klubba. Ha van pezsgőfürdő, vagy szauna, az szintén nagyon jó hely egy barátságos beszélgetésre. A legtöbb ember nagyon örül, ha kérdezhet és beszélhet az Életstílussal kapcsolatos tapasztalatairól.
 
Célszerű, ha a pár egyezségre jut abban, hogy a partin elvegyülnek-e az emberek között, vagy elkülönülve játszanak egy kicsit. Ha az egyik partner éppen kivándorol, azaz faképnél hagyja a másikat, az magányosnak vagy féltékenynek érezheti magát.
Ha Ön egy komoly megbeszélést, vagy vitát akar lefolytatni a partnerével, ajánlatos, udvarias dolog elvonulni a parti területéről egy privát helyre. Általában a hálószobákban, vagy egyéb olyan helyeken, ahol éppen szexelnek, kimondottan udvariatlan dolog hangosan vagy durván társalogni, amivel másokat zavarhatunk.
Bizonyos helyszíni klubokban, vagy parti-házakban hagyományosan az egyik legtágasabb szobát kiválasztják, ez lesz a csoportszíntér. A klub illemszabályaitól függően itt lehet lazítani, elfogadott lehet mást megérinteni, míg Ön azt nem mondja, hogy NEM. Mindez teljesen a klubtól függ.
A hálószobák csukott ajtaját kinyitni és ott bámészkodni mindenképp súlyos udvariatlanság, csinos durvaság, és a férfiak is sokkal jobban szórakoznak, bármelyik parti-játékterületen, ha a partnernőjük is velük van. Bizonyos klubok jelenleg külön szabályokat hoznak arra az esetre, ha egy férfi a partnernője nélkül megy be a csoportszíntérre. Ha Ön az este bármely pontján elhatározza, hogy felöltözik, legyen óvatos, ne használja más valakinek a törülközőjét a szeméhez, vagy a nemi szervéhez, ez közös érdekük.
Alkoholt használni a siker érdekében nagyon szerencsétlen gondolat, különösen, ha Ön vagy a partnere most próbálkozik először swingereléssel. Sok nem-szwingerelő szerezte meg úgy az első kvázi-swingers tapasztalatait, hogy jól berúgott, és aztán elfelejtette, mit csinált előző nap, vagy az alkohol megakadályozta abban, hogy szabadon eldöntse, mit tegyen. Ön próbáljon meg ettől eltérő tapasztalatokat szerezni.
Kérdezés nélkül is csak azt a legfontosabb tanácsot adhatom, hogy tartsa magát a saját kijelölt csapásához, és csak azt tegye meg, amit meg akar tenni.
Ha Ön nem akar swingerelni valakivel, mondjon nemet határozottan és udvariasan. Önnek mindig igaza van, ha nemet mond valakinek, és ha valaki nem fogadja el a kérdésére adott NEM-et, Ön azonnal szólhat a parti házigazdájának. A swingerelésnél Önnek is mondhatják azt, hogy ``Köszönöm, NEM''. Ha ez történik, fogadja szívélyesen, és ne kérdezzen vissza, hogy ``Miért nem?''.
 
 

FÉLTÉKENYSÉG A KLUBBAN?

 
A féltékenységről megoszlanak a vélemények - számos könyv is található a témával kapcsolatban, amit érdemes lehet elolvasni. Időnként dinamikus érdeklődés támad az újonnan swingerelő párokban, amit a közösségek így összegeznek:
``Gyakran a pár lelkesebb tagja viszi be a párt a swingerelésbe, de a kevésbé lelkes tag tartja meg ott.''
 
Amint azt Carol Queen mondja az Exhibicionizmus a félénkségért-ben:
 
``A swinger elő közösségben észrevehető egy bizonyos lendület azoknál a pároknál, ahol az egyik partner, gyakran nem is a férfi, lelkesebb a másiknál. Mondjuk, a férfinak azelőtt óriási elképzelései voltak a szabad testi szerelemről, és eleget tudván, rábeszéli az eleinte ellenálló partnerét, hogy próbálják ki a swingerelést. Amikor elmennek egy partira, és a nő kitűnően érzi magát, a férfi megneheztel rá a parti miatt...''
 
Mielőtt Önök összecsomagolják kis szexi felszerelésüket, és egy marék gumióvszert, szánjanak rá egy kis időt, és tisztázzák, hogyan könyveli el majd a kevésbé népszerű partner azt a bosszúságot, ha valami lehetetlen dolog történik vele.
 
Más szavakkal, a féltékenység igen gyakran a bizonytalanságból ered, ha aggódom, nem vagyok képes az elsődleges partnerem szeretetét és érdeklődését megtartani, vagy hogy kevesebb ember akar majd játszani velem, mint az elsődleges partneremmel.
 
Még további okok miatt is féltékennyé válhatok, például:
 
Időnként a féltékenység inkább a szenteskedés, mint a bizonytalankodás érzéséből támad. A gondolat, hogy meg kell osztani a szeretetet, az élvezetet, az intimitást... Ezekre a gondolatokra szeretném idézni az Amerikai Nemzeti Swinger Szövetség (NASCA) Kézikönyvét:
 
``A szeretet szentségének mítosza egy népszerű hiedelem, miszerint a szeretet egy szentség, ami elfogyhat. Az elfogyás mítosza szerint minden egyes ember csak korlátozott mennyiségű szeretetet képes adni, és ha ezt több ember között osztja szét, akkor egyeseknek kevesebb jut, és ezért az igazi szeretet csak kizárólagos (egy emberre irányuló) lehet.''
 
Ha Ön kedveli a jó irodalmat, és szeretné ezt a gondolatot teljes mélységében megismerni, olvassa el ezt a rövid kis történetet: Amy Bloom: A szeretet nem egy pite (Love is not a Pie - publikálva a Come to me: Stories sorozatában).
 
De amint az ennivaló meddig tart, hasonló kérdéssel foglalkozik Dr. Deborah Anapol a Polyamory: Az Új, a Határtalan Szeretet(The New Love Without Limits) című művében:
 
``Képzelj el egy kultúrát, amelyben a partnereknek nagyobb lehetőségük van a gyönyörre és az intimitásra...volna itt értelme a féltékenységnek?''
 
Igazából én sem tudom a választ erre a kérdésre, de a swingerelés számomra része volt a felfedezésnek.
 
A fejezet végén most néhány praktikus megjegyzés. A párok többsége úgy találja, hogy a féltékenység kezelésének titkai a következők:
  • javítani a kommunikációt a partnerek között,
  • erősíteni az összetartozást,
  • biztosítani egymást a szeretetükről és összetartozásukról, miután valaki mással játszottak, valamint
  • figyelni egymás érzelmi reakcióit, és komolyan venni őket.
 
Ha a féltékenység felüti a fejét Ön és partnere között, kitartóan próbálják meg leküzdeni a fent leírtak szerint.
 

FÉRFIAK FIGYELMÉBE AJÁNLJUK!

 
Mellékelve az alábbi óvatossági rendszabályokat, nem gondolom, hogy minden egyes férfi megpróbálná az alábbi módszereket. Ha Ön figyelmesen elolvasta az eddigieket, már komoly esélye van, hogy rendelkezzen olyan mély szociális érzékenységgel, miáltal nem is gondol ilyesféle rossz utak követésére. Na mindegy, lássuk csak...
Ha Önnek nincs egy stabil nőpartnere, akkor egy kéjhölgyet, vagy prostituáltat felkérni arra, hogy elkísérje Önt a swinger elés eseményeire, nos, ez egy rettentően szerencsétlen gondolat.
 
Ezt minden klubban számításba veszik, amiről csak valaha hallottam, és ez bőven elegendő lehet ahhoz, hogy Önt feketelistára tegyék, és ezt a dolgot mások is megjegyzik. Azt a kapcsolatot, amikor valakinek nincs elsődleges nőpartnere, olyan, aki tényleg érdeklődik a swinger elés iránt, úgy is nevezik, hogy ticket, azaz Ön úgy használja, mint belépőjegyet, csak hogy beengedjék az ajtón. Ezt a gyakorlatot általában nem díjazzák...
 
Ha Ön nem akar többet, mint hogy a partnernőjét lássa szexelni egy másik nővel, bizonyára jobb, ha megfeledkezik erről, amikor magával viszi. Az, hogy Ön nézzen körül, és találjon egy nőt, aki a partnernőjével szexelni fog, vagy más módon nyomást gyakorolni az eseményekre, nem szerencsés.
 
Végül, jusson eszébe a pár MINDKÉT tagjával beszélgetni,aki iránt Ön és partnere érdeklődnek, ne csak azzal, akivel Ön szexelni szeretne.
 
Végül is az a kérdés, hogy sikerül-e barátságot kialakítani PÁROKKAL, ez határozza meg majd az Ön tapasztalatainak minőségét is a swinger elő közösségben.
 

GUMIÓVSZER HASZNÁLATA

 
Bevezetés
 
A világban minden egyes szexorientált közösség másképpen reagált az AIDS krízisre, és szemben ezzel a nagyon szörnyű betegséggel igen nehéz nekem hibáztatni az időnként irracionálisan ténykedő embereket. Nos, azokra az időkre gondolok, amikor a Szexuálisan Terjedő Betegségek elkerülésére ilyen reagálások születtek, mint a biszex férfiak kizárása, kikérdezni (az új tag) szexuális előéletét, megbecsülni, kb. hány tag van megfertőzve a közösségben, megbélyegezni az anális játékokat, stb. Most leírok néhány óvatossági rendszabályt a gumióvszer és a vizes alapú síkosítók használatáról, amit Önnek és partnerének érdemes megtanulni, begyakorolni, és alkalmazni. Mindenesetre próbáljuk észbentartani a következményeket: fokozott védelem a betegségek ellen, fokozott lelki nyugalom, fokozott védelem a teherbeesés ellen, ha a fogamzásgátlás bármi más módszere, pl. tabletta hiányzik.
 
Az alapok
 
Egész egyszerűen az egyetlen és leghatékonyabb eszköz, amivel swinger elés közben megőrizheti önmaga és partnere egészségét: gumióvszert használni a közösüléshez. Ez a gyakorlat általánosan elfogadott, és gyakran kizárólagos a swinger elő közösségekben. Nem mindegyik óvszer alkalmas erre, a férfiak különböző típusokkal kísérletezhetnek, mire megtalálják a megfelelőt.  Amikor felveszi a gumit, fogja meg a hegyét , míg teljes hosszában kigöngyöli, hogy az óvszer végében ne keletkezzen levegőbuborék. A közösüléshez aztán valamilyen vizes alapú síkosítót tehetnek a gumi külső felületére . Ez nagyobb komfortot, élvezetet és védelmet jelent a gumi elszakadása ellen szex közben. Egy időben az egészségvédők ajánlották a Nonoxinol-9-et tartalmazó gumióvszerek és vizes alapú síkosítók használatát, mondván, hogy az kiegészítő védelmet jelent a HIV fertőzés ellen. A jelenlegi álláspont az, hogy az N-9 nem alkalmas a HIV fertőzés elleni védelemre, továbbá bizonyos esetekben ellenjavallt a használata. Például, néhány nő túlérzékeny, vagy allergiás lehet az N-9-re. Ebben az esetben az N-9 nélküli termékeket javaslom, de a választás az Önök dolga.
 
Az magától értetődik, hogy minden egyes új partnerhez új óvszert kell felvenni. Ha anális közösülésről vaginális közösülésre vált át, szintén új óvszert kell felvennie, mert egyébként hüvelyi fertőzést okozhat. Ugyanígy, ha bármelyik ujjával belenyúlt valakinek az ánuszába, nem nyúlhat be addig senkinek a hüvelyébe, míg meg nem mosta a kezét forró vízzel és antibakteriális szappannal. Egyes férfiak úgy találhatják, hogy nagyobb élvezethez jutnak, ha felhúzás előtt néhány csepp vizes alapú síkosítót tesznek a gumióvszer hegyébe.
 
Club Hedonism ezért ingyen adja a gumióvszert és a tusolók felszereltek intim szappannal is.
 
 

ORÁLIS SZEX!

 
A vélemények megoszlanak az orális szexhez használt biztonsági szex-akadályokat illetően. Az világos, világos, hogy a herpesz könnyen átvihető a védelem nélküli orális szex által. Erre egyesek azzal érvelnek, hogy ha a herpesz tünetei nem láthatók egyik partneren sem, és a partnerek egyike sem találja a másikat fertőzőnek, akkor az átvitel kockázata alacsony.
 
VANNAK feljegyzett esetek, amikor a HIV fertőzést orális szexszel vitték át, de sok swinger elutasítja ezt a vonatkozást, mivel ilyen úton a fertőzés átvitelének kockázata elenyészően csekély, továbbá (véleményük szerint) a HIV fertőzés jelenléte nem széleskörű ezekben a swingerelő közösségekben. Végső soron minden egyes embernek magának kell felállítania a saját személyes kockázati szabályait, és nem az én dolgom diktálni, hogy mi az, amit megtehetnek.
 
Ha Ön úgy dönt, hogy nem használ akadályokat az orális szex gyakorlásához, annyit tehet a biztonsága érdekében, hogy nem végez fogmosást közvetlenül a parti előtt (ami által a fogíny kevésbé ellenállóvá válhat a kórokozók véráramba kerülésével szemben), ha nem hagyja, hogy a férfiak az Ön szájában menjenek el, ha nem végeznek cunnilingust egy menstruáló nőnek, és tudva, hogy a herpesz sebes tünetei látszanak. (A herpesz átvitele igen gyakori, amikor valamelyik partneren a herpesz kelevénye, vagy az azt megelőző tünetek jelen vannak.)
 
Ha Ön eldöntötte, hogy a személyes rendszabályaiba az is beletartozik, hogy valamilyen védelmet használjon az orális szexhez, akkor kondomot kell használnia a fellációhoz (válassza a Nonoxinol-9 nélküli típusokat) továbbá nyelvburkolatot a cunnilingushoz. (választhatja pl. a Glyde vagy a Lixx orális szex-akadályokat) Tegyen egy kis vizes alapú síkosítót az akadály partner felőli oldalára, hogy nagyobb élvezetet szerezzen a nőnek.
 
Az orális szexhez akadályok használata nem jellemző széles körben a szvingelő közösségekben, de ha Ön és partnere eldöntötték, hogy az Önök biztonsági szex-standardjába ezek használata is beletartozik, bizonyára azt tapasztalják majd, hogy ezt a koncepciót nem is olyan nehéz elfogadtatni az emberekkel.
 

SWINGERS TÖRTÉLME ÉS JÖVŐJE

A swingers kezdetei az 50-es évekre nyúlnak vissza Amerikában. Kezdetben csak az apróhirdetés volt az egyetlen lehetőség, hogy összehozza az embereket ebben a partikuláris életformában. Az első swingers szervezet a Sexual Freedom Legue (SZ-SZ-SZ, Szexuális Szabadság Szövetsége...) Berkeley, Kalifornia, a 60-as években. Hasonló érdekvédelmi szervezet a North American Swing Club(NASCA), amelynek célja, hogy aktuális információkat adjon az Életstílusról egész Amerikában. Jelenleg az Internet lépett be, mint egy új alternatíva az apróhirdetések közvetítésére, és minden évben számos swingerklub kezdi meg működését hazánkban is.
 
Az én legjobb becslésem a jövőről az, hogy  egyre több ember kezd nyitottan és szex-elfogadóan gondolkodni. A mi racionális reagálásunk a Szexuálisan Terjedő Betegségekre azt eredményezi, hogy más, szexet elfogadó közösségekből is egyre többen kezdik felfedezni a swingerst. Továbbá egyre több biszex ember megy el a swinger elő közösségekbe, a swinger elő közösségek növekednek, és megjelenik egy új generáció, ami még nyitottabb a szexuális élmények felfedezésére.
 
Én úgy gondolom, hogy a Swinger sek  létszáma és befolyása folyamatosan tovább növekszik, valamint a kibernetikus téralternatívái - beleértve a valós idejű hangot, interaktív videót, stb. - tovább növelik a swingers klubok népszerűségét a valós világban is.

Facebook - Exotic Swinger

Bejelentkezés

Exotic Hírlevél

Go to top